Dzisiaj zapraszam na pyszną zupę meksykańską. Danie jest banalnie łatwe w przygotowaniu, urzeka smakiem pomidorów i fasoli, aromatem kolendry i sera, doskonale syci, rozgrzewa i przede wszystkim smakuje. Przygotowanie zupy zajmuje mało czasu, choć im dłużej się ona gotuje, tym jest lepsza.
MENU
▼
sobota, 31 stycznia 2015
niedziela, 25 stycznia 2015
Souvlaki, czyli greckie szaszłyki z jagnięciny
Dzisiaj zapraszam na rewelacyjnie proste i smaczne greckie szaszłyki z jagnięciny - souvlaki. Danie nie wymaga wiele wysiłku, ani wymyślnych składników (z wyjątkiem samej jagnięciny), a smakuje identycznie jak w Grecji. Mięso pachnie dużą ilością oregano, cytryną i czosnkiem, a podałem je z frytkami, sosem tzatziki i świeżą sałatką.
niedziela, 18 stycznia 2015
Kacze uda w winie i pomarańczach
Dzisiaj zapraszam na pyszne aromatyczne kacze uda duszone w winie i pomarańczach. Z dodatkiem suszonych śliwek, pachnące kardamonem, podane z kluseczkami śląskimi i pikantną marchewkową surówką stanowią znakomity pomysł na niedzielny obiad.
sobota, 17 stycznia 2015
Pełnoziarniste spaghetti carbonara
Miałem dzisiaj bardzo pracowite dopołudnie, więc musiałem przygotować coś szybkiego i pysznego. Zdecydowałem się na spaghetti carbonara. Przygotowanie dania zajęło nie więcej niż pół godziny, a było bardzo smaczne i sycące. Prostota składników i przygotowania tego dania gwarantuje sukces kulinarny. Gorąco polecam.
poniedziałek, 5 stycznia 2015
Pyszna włoska zupa minestrone
Dzisiaj zapraszam na pyszną, sycącą i zdrową włoską zupę minestrone. Przygotowanie zupy zajmuje nie więcej niż godzinę. Moim zdaniem zupa ta jest doskonałą propozycją na prosty, szybki obiad, zarówno w ciepłe letnie dni, jak i w chłodniejszym czasie, gdyż doskonale rozgrzewa.
sobota, 3 stycznia 2015
Kurczak po marokańsku
Po świętach wszyscy chyba cierpimy na przejedzenie i przesyt wszelkiego tradycyjnego jadła. Jasne, każdy je lubi, no ale ile można? Proponuję dzisiaj zatem lekkiego kurczaka w przepysznym słodkawym sosie o smakach typowych dla kuchni marokańskiej, podanego z kaszą kuskus i pieczonym bakłażanem.