
MENU
▼
wtorek, 29 listopada 2016
Kaszotto z burakiem, gruszką i wędzoną makrelą

sobota, 26 listopada 2016
Libański kuskus z marchewką i ciecierzycą

czwartek, 24 listopada 2016
Chakalaka

Dzisiaj polecam pyszne danie rodem z Afryki - Chakalakę. Jest to coś pomiędzy sałatką, a gulaszem - nadaje się do podania zarówno na ciepło, jak i na zimno. Nie może być gotowana zbyt długo, aby warzywa pozostały chrupiące. Pomimo braku mięsa jest to bardzo sycące danie, zaskakujące ciekawym smakiem i doskonałym aromatem.
sobota, 12 listopada 2016
Risotto z kurczakiem i wędzonym łososiem
niedziela, 6 listopada 2016
Spaghetti z oliwą, czosnkiem i tuńczykiem

Dzisiaj polecam danie niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Absolutnie przepyszne spaghetti z oliwą, dużą ilością czosnku, papryczką pepperoni, tuńczykiem, serem i jagodami kaparów. Przygotowanie dania nie powinno zająć więcej czasu, niż 15 minut, jest ono bardzo smaczne i pożywne. Serdecznie zapraszam zatem na kolejną wyprawę do słonecznej Italii.